Modifiquem i aprovem les ordenances fiscals i les taxes per al 2022

06/10/2021

Modifiquem i aprovem les ordenances fiscals i les taxes per al 2022

Les ordenances fiscals per al 2022 mostren un significatiu increment dels preus públics i de les taxes, de prop del 4% de mitjana. La raó que hi ha al darrera d’aquesta decisió és doble. En primer lloc, es volen actualitzar uns preus i unes taxes municipals que feia diversos anys que havien estat congelades (en alguns casos, més de tres anys) i que l’any passat no es van veure actualitzades per evitar agreujar l’impacte que la COVID-19 havia suposat a la butxaca dels nostres veïns i de les nostres veïnes. En segon lloc, es volen ajustar més les taxes de determinats serveis públics al veritable cost que tenen, com ara el cost de la recollida d’escombraries o el servei d’aigua.

Aquesta decisió de pujada dels preus i les taxes municipals també s’ha vist precipitada per la reducció notable dels ingressos municipals, arran de la fi de les concessions de les autopistes i de la fi del pagament de l’IBI especial que durant els darrers anys han estat pagant aquestes concessionàries (uns 170.000€, aproximadament el 10% del pressupost de l’Ajuntament de Vila-rodona). Aquesta reducció, tot i que no suposarà un problema en la gestió dels serveis municipals, si que provocarà la necessitat de contenir la despesa en el programa d’inversions previstes. És per aquest motiu que, la pujada dels preus i de les taxes municipals, busca reduir la transferència de recursos corrents al pagament de serveis deficitaris.

En concret, s’han actualitzat els preus públics, les taxes per les llicències d’obertura d’establiments (s’han incorporat tres categories segons la ubicació de l’establiment, afavorint l’obertura dins del nucli urbà), s’ha actualitzat la taxa de conservació del cementiri (entre 3€ i 5€ per la conservació de tombes i panteons, nínxols, i columbaris), s’ha pujat un 4% la taxa de recollida d’escombraries, s’han actualitzat els preus del menjador escolar un 2% de mitjana i s’han actualitzat els preus de l’ús del pavelló i gimnàs (1€ de mitjana), a més de la piscina (0,50 € les entrades generals i 5€ de mitjana els abonaments de temporada).

Menu

Menú principal