Vila-rodona es prepara per a la 626a Fira Agropecuària

22/10/2019

Vila-rodona es prepara per a la 626a Fira Agropecuària

Vila-rodona ja ho té gairebé tot a punt per a la celebració de la 626a edició de la Fira Agropecuària, que se celebrarà els propers dies 1, 2, 3 i 4 de novembre.

La fira acollirà exposicions de maquinària agrícola (Avinguda Enric Benet, plaça dels Arbres i plaça Catalunya) estands d’oficis artesanals i gastronòmics amb productes de km0 i proximitat (Carrer Major, Plaça Vella i davant del local de fires). En total, prop d’un centenar d’expositors, que estaran repartits pels principals carrers del nucli urbà del municipi.

El pregó de la fira, que tindrà lloc el dissabte, dia 2, a les 12.30h, a la sala de plens de l’Ajuntament, anirà a càrrec d’Adrià Rabadà, president de la Cooperativa de Vila-rodona. En el mateix acte, es farà entrega dels premis del XIX Concurs de fotografia i es presentarà la nova imatge del municipi a càrrec de IARAQUÈ.

Enguany, hi haurà dues representacions teatrals al carrer. La primera, divendres, dia 1, a les 18.00h, a càrrec dels infants; i dissabte, dia 2, a les 17.00h, a càrrec del grup Teatre del 1900, format per veïnes i veïns del municipi.

Destaca, també, la fesolada popular i l’esmorzar de taverna, que canvia d’ubicació i que tindrà lloc el diumenge, dia 3, a partir de les 09.00h, a la plaça de l’Hospital. El mateix diumenge, a les 19.00h, al local de fires, tindrà lloc el showcooikng Tastets del Gaià, amb el cuiner Xavier Ferraté del restaurant Bresca de Cambrils.

L’actuació castellera de la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Joves Xiquets de Valls serà diumenge, dia 3, a les 13.00h, a la plaça dels Arbres.

Les propostes culturals i socials completen un programa que ha fet créixer el renom de la Fira de Vila-rodona. Durant quatre dies, els visitants podran gaudir de teatre, màgia, activitats infantils, torneig d’escacs, exposicions, etc. Diumenge, dia 3, a les 21.00h, tindrà lloc el castell de focs des del camp de futbol.

La Fira Agropecuària està documentada des del s.XV, encara que la concessió reial data del s.XIV. Per tant, és una de les més antigues de la comarca de l’Alt Camp. L’Ajuntament de Vila-rodona té la voluntat de mantenir activa la fira tot adaptant-la als nous temps i conservant, alhora, la identitat pròpia.

Menu

Menú principal