Vila-rodona promou els hàbits de vida saludables amb rutes entorn del poble

21/09/2021

Vila-rodona promou els hàbits de vida saludables amb rutes entorn del poble

L’Ajuntament de Vila-rodona promou els hàbits de vida saludables i, coincidint amb la Setmana Europea de la Mobilitat (que se celebra del 20-26 de setembre), presenta un tríptic que recull els principals itineraris que es poden fer entorn del poble, sobretot, a peu, però també en bicicleta.

Tanmateix, es brinda com una oportunitat que, especialment els turistes, puguin aprofitar per descobrir l’entorn rural i patrimonial del terme municipal.

En total, s’han planificat fins a nou itineraris, que es poden consultar en un fulletó que es pot anar a buscar a les oficines municipals o que també es podrà consultar a la pàgina web de l’Ajuntament a partir de la setmana que ve. Els itineraris que es proposen inclouen les senyalitzacions, distància del recorregut, durada aproximada i l’època de l’any ideal per portar-les a terme:

Ruta 0: Vila-rodona, Vilardida, anar i tornar.

Ruta 1: Camí de Vilardida, Cal Toldrà, Escoles.

Ruta 2: Vila-rodona, Aiguamúrcia per les palanques del riu Gaià.

Ruta 3: Escoles, Aubellons, Alberedes, Camí de Vilardida.

Ruta 4: Escoles, Aubellons, antenes, camí de Vilardida.

Ruta 5: Escoles, Aubellons, Mas de la Magina, Cavalcadors, Roques del Sastre

Ruta 6: Un tomb per la Vila.

Ruta 7: Vila-rodona, Aiguamúrcia pel camí de les Aigüetes.

Ruta 8. Vila-rodona, Aiguamúrcia, Santes Creus i tornada.

Ruta 9. Volta al riu Gaià, camí de Vilardida, La Serra, Cal Guardià.

La presentació del tríptic es farà diumenge, a les 10.00h, en un acte que també inclou una caminada d’iniciació a la marxa nòrdica i la inauguració de la Palanca d’Els Torells. A partir de dilluns, es podrà anar a buscar el tríptic a les oficines municipals o consultar-lo a través de la pàgina web de l’Ajuntament.

També, coincidint amb la Setmana Europea de la Mobilitat Europea s’han organitzat altres activitats relacionades amb el senderisme. En primer lloc, divendres 24 de setembre, a dos quarts de deu de la nit, s’ha previst una Caminada Nocturna fins a Vilardida.

El dissabte 25 de setembre, a les set de la tarda, a la Biblioteca Municipal, tindrà lloc una xerrada d’iniciació a la marxa nòrdica i la inauguració del curs de Pas a Pas.

Menu

Menú principal