Vila-rodona tanca amb èxit la 626a Fira Agropecuària

06/11/2019

Vila-rodona tanca amb èxit la 626a Fira Agropecuària

Vila-rodona va cloure, dilluns passat, els actes de celebració de la 626a Fira Agropecuària, una de les més antigues de la comarca de l’Alt Camp.

La pluja i el vent del cap de setmana no van frenar les ganes de Fira als convilatans. Tot i que l’esmorzar de taverna i la fesolada de diumenge es van haver de traslladar al local de fires, i que la representació teatral de dissabte s’hagués d’ajornar una hora, els vila-rodonins i les vila-rodonines, així com també els visitants, van poder gaudir d’un programa d’actes variat i pensat per a tots els públics.

No obstant, la resta d’activitats, es van poder celebrar amb total normalitat. Divendres, la inauguració de l’exposició “El judici a la democràcia: homenatge als encausats de l’Alt Camp” va atreure l’atenció d’un nombrós públic, que van poder intercanviar impressions amb els pares del veí d’El Pont d’Armentera, Joan Tortosa, empresonat per les protestes contra la sentència del Tribunal Suprem. També va discórrer sense problemes la mostra de cultura popular del Ball de cavallets.

Dissabte, va tenir lloc el torneig d’escacs i els més petits van xalar amb la cercavila pels carrers del municipi amb la Piccola Orquesta i el Muniatto. Al migdia, el president del Celler Cooperatiu de Vila-rodona, Adrià Rabadà, va ser l’encarregat de fer el pregó de Fira, amb motiu del centenari de l’entitat. També es va presentar el nou logotip de l’Ajuntament, a càrrec de l’empresa vallenca de comunicació corporativa i branding IARAQUÈ.

Diumenge, representants institucionals van visitar la Fira: el delegat del govern de la Generalitat de Catalunya, Òscar Peris; el president de la Cambra de Comerç de Valls, Josep Maria Rovira; la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó; i l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré; així com també alcaldes dels municipis de l’Alt Camp. La Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Joves Xiquets de Valls van oferir una diada castellera que va anar precedida per dos pilars de 5 davant de les oficines del Celler Cooperatiu amb motiu del seu centenari. Finalment, diumenge també es poder fer el castell de focs, que va perillar per la ventada.

Dilluns, els vila-rodonins i les vila-rodonines van tancar els actes firals amb la tractorada i l’esmorzar d’arengada, el taller d’estructures Kapla i una sessió de cinema infantil.

Pel que fa als actes gastronòmics, cal destacar que, del 5è sopar de Fira se’n van vendre 230 tiquets. I a la fesolada de dilluns, hi van participar unes 200 persones. Els Tastets del Gaià, una activitat gastronòmica maridada amb vins i caves de Castell d’Or, van aplegar un centenar de persones. Enguany, el showcooking el va protagonitzar el cuiner Xavier Ferraté, del restaurant Bresca de Cambrils.

L’alcalde, Ramon M. Bricollé, es mostra satisfet dels resultats de l’organització d’aquesta edició, després que s’hagi pres la decisió de situar l’espai firal al carrer i reservant el local de fires només per als actes gastronòmics i per a les possibles inclemències climatològiques i expressa: “podem estar contents perquè la Fira ha estat tot un èxit”.

Menu

Menú principal