Fira Agropecuària

La tradicional Fira Agropecuària de Vila-rodona és una de les més antigues de la comarca ja que està documentada des del segle XV, concretament des de l’any 1446, tot i que la concessió reial és del 1393.

La Fira inclou propostes comercials i econòmiques per a tots els gustos, que abasten des de la maquinària agrícola i els seus accessoris fins als automòbils, a banda d’una interessant mostra comercial. La fira vol atorgar un valor afegit a la producció de proximitat i per aquest motiu aquest sector ocuparà un lloc destacat a la plaça dels Arbres on se celebrarà el dissabte al matí la I Mostra del Productes Locals de l'Alt Camp.

Prové de l’època comercial catalana, moment en que molts pobles i viles de Catalunya van començar a celebrar fires, que inicialment tenien una duració de 15 dies.

Durant molt de temps el que s’exposava i es venia eren animals de càrrega, i es tenen coneixements que als segles XVIII-XIX a Vila-rodona s’havien comercialitzat 800 mules per any.

A conseqüència de la mecanització de l’agricultura, la Fira tingué canvis importants. El sector ramader va desaparèixer i la Fira va passar a ser multi-sectorial (agrícola, automoció, artesana, etc..) amb una significant varietat alimentària.

Actualment, el número d’expositor està al voltant de 100, i el nombre de visitants supera les 10.000 persones. La Fira també té un caràcter lúdic i cultural que la converteix en un esdeveniment festiu.

La seva àrea d’influència, acostuma a ser de la comarca de l’Alt Camp, la Conca de Barberà, Baix Penedès i zones del Tarragonès. Tot i que tenim visitants d’altres poblacions més llunyanes, com serien Les Garrigues, l’Anoia, l’Alt Penedès, El Priorat, etc.

Menu

Menú principal