El Cafè de la Marina

Fa uns anys que Vila-rodona va ser escenari de la pel·lícula "El Cafè de la Marina". Part del rodatge de la TV movie, es va gravar pels carrers del nucli antic de la localitat, on un bon grapat de veïns van fer de figurants. Un film dirigit per la popular actriu Sílvia Munt, que precisament va rebre el premi a la millor direcció en el festival Zoom d’Igualada pel seu treball en aquest film.

El Cafè de la Marina, un dels clàssics teatrals de Josep Maria de Sagarra, es va estrenar a l'any 2015 de la mà de la veterana actriu Sílvia Munt, que en aquesta ocasió es va posar darrere les càmeres per dirigir aquest film. L’obra, que és una coproducció entre TV3, TVE i Oberon Cinematogràfica, narra per primer cop en forma de pel·lícula la història d’amor que l’escriptor barceloní va firmar l’any 1933. Un relat que té com a principals protagonistes la Caterina i el Claudi, uns personatges interpretats per Marina Salas i Pablo Derqui.

La seva història és la d’un amor que s’ha d’obrir pas en una societat moralista que condemna la situació per la qual ha passat la jove Caterina, que es va quedar embarassada d’un home francès i que va haver d’avortar en assabentar-se’n el seu pare, que la va obligar a perdre’l. En aquest context, el Claudi, un pescador -“tímid, solitari i bevedor”, segons explica TV3-, l’estima en silenci. Sense tenir en compte la condemna popular de les persones del seu poble i lluitant contra tothom -i també contra les seves pors- persegueix el moment de ser el seu company.

 

Menu

Menú principal